Петък, 19 Април 2024 г.

Владислав Вълковски от Доростол ще вземе участие в международен 6-дневен камп в Ботевград

Цели шестима американски треньори и 10 техни български, млади колеги ще проведат 6-дневен камп в Ботевград от 23 до 28 юли.
Заниманията са част от проекта на ФИБА за развитие на потенциални баскетболисти на 14-15 годишна възраст, в който основен партньор в Българската федерация по баскетбол, заедно с централите на Турция, Румъния, Македония и Косово.
63 деца, момичета и момчета, от набори 2002 и 2003 от цялата страна, ще се съберат в Ботевград, за да трупат умения. Това ще е вторият подобен камп за повечето от тях след миналата година, когато тренираха в Спортпалас. След това най-добрите момчета ще бъдат включени и в международен лагер, който ще събере таланти и от Македония, Косово и Румъния. Международната изява бе планирана за провеждане в Македония, но заради липса на място за провеждане в югозападната ни съседка съгласно изискванията на главния треньор по проекта Крис Дийл, ще бъде организирана отново от БФБаскетбол. Талантите от четирите страни ще се съберат отново в Ботевград от 28 август до 2 септември.
Единствения представител на силистренския баскетбол, който ще участва в кампа е Владислав Вълковски.

Facebook коментари