Неделя, 29 Март 2020 г.

Разбиха най-голямата наркооражерия в Силистренско

Служители на ОДМВР-Силистра откриха оранжерия за отглеждане на канабис в землището на село Срацимир. Специализираната полицейска операция е проведена вчера под ръководството на Окръжната прокуратура и е резултат на предварителна оперативна работа по проверка на придобита информация за производство на наркотични вещества в региона.
В наркооранжерията, която била разположена в едноетажна тухлена постройка – бивша кравеферма, криминалистите намерили 272 култивирани зрели растения от рода на конопа, засадени в саксии със специално обогатена почвена смес. Помещението било оборудвано с електронна система, поддържаща определена влажност, светлина и топлина и снабдено с уредба за капково напояване. В близост били открити пластмасови туби с течни торове и препарати, използвани в наркопроизводството.
В съседно помещение криминалистите намерили 9.45 кг суха листна маса канабис. Там били разположени и специални стелажи за сушене на продукцията, няколко саксии с почва и предпазно работно облекло със следи от канабис.
На този етап на полицейското разследване по случая е заподозрян 48-годишният С.П. – с богато криминално минало, включително и с осъдителни присъди. Той е задържан за срок до 24 часа.
Образувано е досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 1 от НК.

снимки на ОД на МВР - Силистра

Facebook коментари