Сряда, 17 Април 2024 г.

Депутатът от ГЕРБ Алтимир Адамов: "Един народен представител трябва да проверява информацията, която получава на приемния си ден"

В изпълнение на своето обещание, че при всяко получаване на отговор на негово запитване до съответните институции, във връзка с изнесената информация, свързана с Община Алфатар и кмета на общината Янка Господинова от народния представител от БСП Стоян Мирчев, депутатът от ГЕРБ даде брифинг.
"Първият въпрос който бях поставил беше във връзка с цитата "Говорим за феодализиране на една община и разпореждане с общинска и държавна собственост все едно е бащиния". В своето питане исках да получа информация от областна управа имате ли информация дали кмета на община Алфатар Янка Господинова се разпореждала с държавна собственост на територията на общината. Отговорът, който ще Ви предоставя, информира, че има строги правила за разпореждане с частна или публична държавна собственост на територията на съответната община. От областна управа категорично заявяват, че нямат информация за и разпореждане с държавна собственост от страна на кмета на Алфатар." заяви Адамов.
"Втората институция от която получих отговор беше Областната "Инспекция на труда", във връзка с твърдението на колегата от БСП, че "В община Алфатар от 31 служителя досега са уволнени 18", исках да получа информация има ли подадени жалби в Инспекцията за неправомерни уволнения на кмета на община Алфатар Янка Господинова. Отговорът, който ще Ви предоставя, в периода 01.11.2015 до 30.06.2017 са прекратени 15 трудови правоотношения. Справката показва, че са прекратени по взаимно съгласие са 7 трудови договора, 2 са прекратени в срока на изпитване на служителите, 2 са прекратени поради настъпване на право на пенсия, един служител е бил преназначен на друга позиция, един служител е с прекратен договор поради отсъствие на изискуемо образование за изпълнение на длъжността, един служител е с дисциплинарно наказание "уволнение" поради неявяване на работа 2 и повече работни дни и едно трудово правоотношение е прекратено поради получена незадоволителна годишна оценка, като лицето обжалва законосъобразността на освобождаването си и понастоящем делото е заведено пред ВАС. В заключение на отговора, се казва, че през визирания период в Дирекция "Инспекция по труда" гр. Силистра не са постъпвали жалби и сигнали за незаконосъобразни уволнения на служители на община Алфатар. Това са фактите, обобщи Адамов ".
"Един народен представител трябва да проверява информацията, която получава на приемния си ден, а не просто да я хвърля в публичното пространство. Ще бъда максимално коректен с Вас, за да не бъде нищо потулено, когато излязат и другите отговори на питанията ще ви ги предоставя" заключи Адамов.

Facebook коментари