Събота, 20 Юли 2024 г.

Безплатна приключенско-образователна академия за деца организира международна компания

Над 600 деца на възраст между 6 и 14 години ще се включат в лятната приключенско-образователна академия, която е първата част от програмата "Забавно лято, грижовна есен - 2017", осъществявана от Фондация BCause в партньорство с базираното в с.Гудевица Народно читалище "Бъдеще сега". Втората част от програмата е за възрастни хора, които ще могат да се възползват от специализирани медицински прегледи на място.
Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на "Филип Морис България" ЕООД като част от инициативите на "Филип Морис Интернешънъл" за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общностите в различни тютюнопроизводителни региони и общини в България, съобщиха организаторите и от Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България 2010 /НАТ 2010/.
От началото на юли до края на август тази година над 600 деца, разпределени в 27 групи, ще посетят летните занимания в 20 населени места - в селата Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Цар Самуил, Странджево, Нова Черна, Бенковски, Силен, Черник, Искра, Чакаларово, Окорош, Правда и Караманци и в градовете Тутракан, Крумовград, Хаджидимово, Дулово. Те ще използват лятната ваканция за личностно развитие, умения за работа в екип, наблюдателност, връзка с природата и света около нас чрез различни видове игрови модели, адаптирани към съответната възрастова група, съобщават организаторите.
Във втория етап на програмата Фондация BCause в партньорство с Фондация "Направи добро - Александровска" към Александровска болница организират специализирани медицински прегледи на място за възрастните хора от четирите региона в страната. Прегледите започват през месец октомври и приключват в началото на ноември. Специалисти от Александровска болница ще проведат безплатни консултации в избрани центрове в общините Сатовча, Хаджидимово, Крумовград, Кирково, Тутракан, Ситово, Дулово, Стамболово, Харманли и Минерални бани.
Тази година за първи път в програмата има и предприемачески панел, с който се цели да се предоставят икономически възможности за развитие на младите предприемачи от тютюнопроизводителните региони. Започва и поредица от срещи с хора с идеи за бизнес и активни неправителствени организации в регионите на Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково. От тях 60 ще се включат в тренировъчните програми, в които ще се запознаят детайлно с генерирането, формулирането и представянето на своите бизнес идеи. Новото направление в програмата се осъществява със съдействието на центъра за предприемачество и обучения "Ринкър" и е част от наградите RinkerТs Challenge, се казва в съобщението. Четирите екипа, които представят най-добрата идея и изразят най-силна мотивация, ще бъдат поканени да се включат в най-мащабната надпревара за предприемачи RinkerТs Challenge 2017. Те ще имат възможността да участват във финалната част на конкурса, като се състезават за начално финансиране на проекта си в размер на 20 000 лева. Младите предприемачи ще работят с екип от ментори и експерти по бизнес развитие.

Facebook коментари