Четвъртък, 22 Февруари 2024 г.

Управляващите продължават да бистрят казуса "Силистренски театър"

"Окончателно решение за съдбата на силистренския театър все още няма. То ще бъде взето след внимателно обсъждане на проблема и възможностите за запазване на културната институция като действащ Драматичен театър", съобщи народният представител Стефан Господинов. Преди минути приключи срещата му в столицата (уговорена преди седмица) с министъра на културата Вежди Рашидов и заместника му Митко Тодоров . На нея тримата са обсъдили в детайли създалата се ситуация, довела до ескалиране на напрежението както между отделни актьори, така и между театралното съсловие и в.и.д. директори на двата новосъздадени театъра – Кукления и Драматичния, съобщи Стефан Господинов.
За да се обсъдят и възможните варианти за решаване на проблема, в това число и да се разгледат възможностите пред културните институции, Министър Рашидов, зам. министър Тодоров и народният представител Стефан Господинов са взели решение да бъде проведена още една среща, в която да се включи и кметът на община Силистра – инж. Иво Андонов.
Народният представител Стефан Господинов потвърди сериозния си ангажимент за решаване на проблема, и подчерта, че едва след като се разгледат и обсъдят внимателно възможностите и перспективите, тогава ще бъде взето окончателно решение по казуса "силистренски театър". До тогава всички странични изказвания могат да се приемат като "спекулации по темата".

Facebook коментари