Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Депутатът от ГЕРБ Алтимир Адамов: Не желаем нищо да бъде "потулвано" в община Алфатар

По случай проведените приемни с жители на общините Дулово, Тутракан и Алфатар в началото на тази седмица депутатът от ГЕРБ Алтимир Адамов даде пресконференция, по време на която информира обществеността за поставените пред него проблеми.
"В Алфатар трябва да се ремонтират няколко улици, тъй като общината не е в състояние заради ниския си бюджет и аз ще окажа съдействие този проблем да намери своето решение. Друг въпрос беше за нови матраци и възглавници в местната детска градина и той бе решен", съобщи народният представител. В Тутракан местният детски състав "Възраждане" е поискал финансова помощ за свои участия, а селскостопански работници пък са обърнали внимание, че не получават навременна информация. В Дулово много ярко е изпъкнал проблемът с острата нужда от нова детска градина, тъй като в действащата местата не достигали. "С кмета на Дулово д-р Юксел Ахмед обсъдихме възможността за строителството на нова детска градина и мисля, че в скоро врем ще имаме положително развитие по въпроса", каза в заключение Алтимир Адамов.
На въпроси на журналистите, как ще коментира изнесената информация, свързана с Община Алфатар и кмета на общината Янка Господинова от народния представител от БСП Стоян Мирчев, депутатът от ГЕРБ заяви, че с цел "да не се потулят прегрешенията", както твърди колегата му ще поискам официални отговори от всички ресорни институции.
"Например, в своето изявление пред медиите Стоян Мирчев посочва, че има много уволнени служители от общинската администрация в Алфатар. Аз ще поискам официален отговор дали това е така от областната инспекция по труда. Мирчев твърди, че Янка Господинова се е разпореждала с държавни имоти. Аз ще поискам официална информация от областния управител дали това е така. Относно отказа за да предоставя какъвто и да е отчет за дейността си, липсата на приемни дни и, че сама си е определила размера на трудовото възнаграждение ще бъде поискана информация от община Алфатар. Мирчев твърди за избирателност при предоставянето на безплатен топъл обяд. Аз ще поискам отговор от Агенцията за социално подпомогане дали това е така. Във връзка И след това ще предоставя всички официални отговори на медиите", коментира Адамов. На въпрос дали има информация, че дъщерята на Янка Господинова е била назначена на работа в общинската администрация, Адамов отговори: "Знам, че по този въпрос Стоян Мирчев е сезирал Комисията за установяване на конфликт на интереси и ще изчакам нейния отговор. Но искам да попитам, след като той твърди, че има и други нарушения, защо е сезирал само тази комисия, а не всички ресорни". Адамов обеща още, че при всяко получаване на отговор на негово запитване ще свиква пресконференции по темата.

Facebook коментари