Сряда, 17 Април 2024 г.

Силистра стана почетен град партньор на НАТФИЗ

За първи път тази година НАТФИЗ"Кръстьо Сарафов" връчи удостоверения за "Почетно-партньорство" на кметовете на градовете станали домакини на – "Учи в България, завладей света!", I и II национално издание 2017, НАТФИЗ.
Студентите и преподавателите на Академията получиха безусловно съдействие в усилията да представят и популяризират възможностите за българско висше образование, в областта на сценичните и екранни изкуства, пред най-младата и формираща самоличността си част от обществото.
На 25 април от 19.00 ч. в ДКТ – Силистра, младите жители на града, със съдействието на кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов, имаха възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите "Актьорство за драматичен театър" на проф. Пламен Марков – "Бай Балчо споменува", при "Вход свободен!" Бе проведена консултативна среща с водещи преподаватели на Академията, които лично да запознаят гостите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 година.
Ето защо Община Силистра бе обявена за партньор на НАТФИЗ и на успяващите млади театрали.

Facebook коментари