Сряда, 30 Септември 2020 г.

НАП връчи награда на ученичка от Силистра

Ученичка от ПГСУАУ "Ат. Буров" в гр. Силистра спечели портативно зарядно от играта "Влез в час с данъците", която продължава с данъчен куиз "В час ли си". Мариела Иванова е на 17 години и участва в куиза от неговото начало. Желаната награда бе връчена от дирeктора на офиса на приходната агенция в града Иванка Скорчелиева, която пожела на отличничката по данъци да бъде здрава, все така активна и с желание да участва и в предстоящите игри на НАП.
От НАП Силистра съобщават, че играта "Влез в час с данъците" продължава до 3 юли с данъчен куиз "В час ли си" на е-адрес https://vlezvchas.bg/v-chas-li-si/. Всеки делничен ден, от понеделник до петък включително се публикува по един данъчен въпрос, а всеки верен отговор участва в жребий за награда. За всеки въпрос се изтеглят по трима победители от учениците, които са регистрирали верен отговор за деня. Наградите в куиза са портативно зарядно за телефон, слушалки и тефтер с химикалка за тъч скрийн.
Образователната програма на НАП "Влез в час с данъците" се провежда за трета поредна година. В рамките на последното й издание бяха изнесени над 700 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки в средните училища в цялата страна. В Силистра данъчни експерти посетиха ПГСУАУ " Атанас Буров" и Природо-математическа гимназия "Климент Охридски" и се срещнаха с ученици от 9 до 12 клас, за да им разкажат за работата на приходната администрация в България, защо е необходимо да се плащат данъци и осигуровки, какви електронни услуги предлага НАП, за какво трябва да внимават всички младежи като потребители и когато им предлагат сезонна работа.

Facebook коментари