Четвъртък, 20 Юни 2024 г.

Антимафиоти откриха 20 канабисови растения, засадени в лозе край Силистра

20 канабисови растения са открити при специализирана операция на служители от ТЗ "Борба с организираната престъпност" във взаимодействие с Гранично полицейско управление - Силистра, съобщиха от ОДМВР – Силистра. Акцията е предшествана от предварително разследване по сигнал за лица, отглеждащи канабис. Днес антимафиотите са извършили проверка в запустяла местност в района на Силистра, където замаскирани сред друга растителност, са открити наркотичните растения. Те били засадени в леха с дължина около 30 метра, с ясни следи от обработка и поливане. Канабисовите стръкове били култивирани и в напреднал стадий на растеж.
В момента на проверката на мястото са установени двамата мъже, отглеждащи наркокултурата – Д.П. (33 г.) и С.Д. (31 г.). Мъжете са от Силистра и нямат предишни криминални прояви. Задържани са в полицейския арест за срок от 24 часа.
По-късно днес в домовете им предстои да бъде извършено претърсване, след разрешение на съда, поискано от наблюдаващия делото прокурор Емил Николаев.
Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 354 В от НК.
От началото на годината това е четвъртата успешна акция на силистренските антимафиоти срещу отглеждането на наркокултури. 10 кг изсушена листна маса и близо 200 стръка канабис са иззетите до момента количества.

Facebook коментари