Петък, 14 Юни 2024 г.

Театрална формация "лична банда" представи в Силистра спектакъла "Спасителят"

На 16 юни /петък/ 2017 г. от 14.30 часа в салона на Драматичен театър – Силистра беше представена постановката "Спасителят" на Театрална формация "Улична банда" – София" с участието на актьорите: Ивайло Захариев, Виктория Янева, Вера Среброва и Валентин Балабанов, автор на спектакъла.
Те гостуваха по покана на Общинския съвет по наркотичните вещества с председател Денка Михайлова – зам.-кмет "Хуманитарни дейности" на Община Силистра и Превантивния информационен център по зависимости /ПИЦ/, по повод Международния ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици – 26 юни.
"Спасителят" беше представен пред ученици, родители, учители, представители на институции от Община Силистра. Чрез блестящата актьорска игра и истински пресъздадените образи на едно 18-годишно наркозависимо момиче и нейния спасител, на майка й и на наркопласьора, зрителите имаха възможност да се запознаят с проблемите на хората попаднали в омагьосания кръг на наркотиците.
Спектакълът отправя послания не само към младите хора, но и към техните родители. Той е открит емоционален урок по превенция, представящ силата на духа, цената на грешките, които правят родителите в отношенията със своите деца и избора на младите хора, свързан с наркотиците.
Непосредствено след спектакъла, актьорът Ивайло Захариев проведе откровен разговор с младежите по проблемите на наркоманиите. Ивайло Захариев е ангажиран с превенция на наркоманиите и както за него, така и за целия актьорски екип е важно да чуят мнението на младите хора.

Facebook коментари