Вторник, 05 Март 2024 г.

Отворено писмо от учителите и родители на деца от ДГ "Щастливо детство" гр. Алфатар

Отворено писмо
от учителите и родителите в ДГ "Щастливо детство" гр. Алфатар до депутата от "БСП за България" от 20-ти МИР в Силистра Стоян Мирчев по повод публикация,
касаеща кмета на Община Алфатар г-жа Янка Господинова
Г-н Мирчев, пишем Ви от единствената детска градина в община Алфатар- общинска институция, която в предишните мандати на кметове на Община Алфатар бе пред закриване. Намален бюджет, желание за отнемане на части от сградата, спряно парно отопление и какво ли още не /например отдушник на фекалийна яма на площадката за отдих и игра на децата в двора на градината в Алфатар/. "Подкрепата на местната власт" се изразяваше и в желание за отнемане на една от занималните, с което да ни поставят в невъзможност да функционираме- т. е. да ни закрият.
Изказваме възмущението си от едностранно предадената от Вас информация, само за негативи в мандата на г-жа Янка Господинова, с което не сме съгласни и изразяваме гражданската си позиция да Ви разкажем за разликата в отношението към децата на община Алфатар.
По отношение на твърдението, че Кмета няма приемни дни, изказваме лични впечатления, че не сме се интересували има или няма, защото по всяко време, включително и в почивните дни, когато сме се нуждаели от подкрепа, съвет или съдействие г-жа Янка Господинова е откликвала и се е ангажирала с нас като институция.
Използваме повода, да отправим към г-жа Господинова задоволството си, че най- после по време на нейния мандат разбрахме какво означава твърдението "Децата в общината са приоритет в управлението на местната власт."- имаме прекрасни условия за работа, което включва и единствената в общината интерактивна дъска. С личната ангажираност на Кмета на Община Алфатар, получаваме всичко необходимо в работата си, за да можем да отговаряме на високите изисквания, които обществото има към нас.
Със съдействието на г-жа Господинова, само от началото на тази учебна година в Детската градина имаме нова прахосмукачка, три колонни климатика, музикална система, нов компютър и лаптоп. Имаме нови играчки и изобразителни материали за децата, които последно на 1.06.2017 г. г-жа Господинова ни подари.
Директорката на градината ни информира, че е одобрена и докладната и за освежаване на занималните, трапезарийте и алеите в двора.
Даренията от Община Алфатар по повод на Коледуването с което поздравихме общинската администрация и участието ни във фолклорния общински събор "Алфатарски багри" използвахме за подмяна на трапезарните си маси – на възраст 38години.
Да разкажем и че в гр. Алфатар, и във всички села в общината за нашите възпитаници и техните семейства, са направени прекрасни детски площадки с беседки и кътове за отдих, така че тези съоръжения да са достъпни за възможно най- голям брой ползватели.
И в заключениеможе да си направите труда да погледнете децата от детска градина "Щастливо детство" гр. Алфатар как изпълват галерията на сайта на Община Алфатар, което е доказателство за прекрасното ни сътрудничество с Кмета на Общината г-жа Янка Господинова, за което и благодарим.
Публикация от името на група Мечо Пух, ЦДГ "Щастливо детство" гр. Алфатар във Фейсбук.

Facebook коментари