Сряда, 29 Май 2024 г.

Tеатрална формация "Улична банда" представя в Силистра спектакъла "Спасителят"

На 16 юни /петък/ 2017 г. от 14.30 часа в салона на Драматичен театър – Силистра ще бъде представена постановката "Спасителят" на Театрална формация "Улична банда" – София, с автор Валентин Балабанов.
Вход – свободен.
Участват артистите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.
Те гостуват по покана на Общинския съвет по наркотични вещества с председател Денка Михайлова – зам.-кмет "Хуманитарни дейности" на Община Силистра и Превантивния информационен център по зависимости /ПИЦ/, по повод Международния ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици – 26 юни, в изпълнение на общинската политика за превенция на употребата на наркотични вещества.
"Спасителят" ще бъде представен пред ученици, родители, учители, представители на институции от Община Силистра. Театралната постановка е създадена в рамките на образователна програма "Анти дрога", със съдействието на Национален център по наркомании и с подкрепата на МОН. Насочена е към младежката аудитория и има педагогическа и превантивна цел.
Зрителите ще се запознаят с историята на едно 18-годишно момиче, станало наркозависимо по най-прозаичния начин – да опита, да не бъде различна от другите…
Театралният спектакъл показва, че за наркопласьорите човешкият живот няма стойност, а трагедията на героинята Нели и такива като нея са само средство за нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не са в състояние да измъкнат Нели от наркомафията.
Непосредствено след спектакъла, актьорът Ивайло Захариев ще проведе дискусия с младежите по проблемите на наркоманиите.

Facebook коментари