Неделя, 26 Май 2024 г.

Четвърто издание на събора "Грънчарово пее и играе"

За четвърти път в село Грънчарово, община Дулово се проведе фолклорния събор "Грънчарово пее и играе". В тазгодишното му издание взеха участие 32 състава и индивидуални изпълнители от община Дулово, съседни общини и области .
Съборът бе открит от кмета на селото - Петър Иванов. Личните си приветствия поднесоха и специалните гости- областният управител на Силистренска област Ивелин Статев и изпълнителния директор на "Каолин" ЕАД Радомир Чолаков. Поздравителен адрес до организаторите и участниците изпрати кмета на Община Дулово-д-р Юксел Ахмед .
Организаторите бяха направили отлична организация за посрещането и спокойното протичане на изявите на изпълнителите на добруджански песни и танци от читалища, пенсионерски клубове, клубове на инвалида и на ветераните от войните, за да покажат своето изкуство на специално изградената сцена в двора на бившето училище в село Грънчарово. Изявите на талантливите самодейци от различни възрасти продължиха пет часа, като на всички участници организаторите подариха красиви статуетки, беше осигурен и обяд.
Идеята за уникалния добруджански събор е на Велчо Велев, който е родом от селото и цели събирането и съхраняването на песента и танца на добруджанците-преселници.
Ваня Петрова

Facebook коментари