Вторник, 01 Декември 2020 г.

"Изгряващи звезди" на бизнеса от Силистра

На 1-2.06.2017г. в СОК "Камчия" се състоя най-големият младежки бизнес форум – "Изгряващи звезди", който се организира от JA Bulgaria,. Събитието бе организиарано в партньорство с Община Варна и е част от проявите във връзка с "Варна – Европейска младежка столица". Тази година общо 41 учебни компании се бориха за приза "Най-добра учебна компания на България". По време на деветото издание на Младежкия стартъп форум 350 ученици и студенти от цяла България демонстрираха своите продукти и услуги, разработени през годината и ги представиха дейността си пред жури.
За самите екипи бе изключително вълнуващо да имат възможността да рекламират своите продукти пред реални клиенти и да осъществят продажби.
В журито се включиха топ мениджъри от бизнеса, предприемачи и представители на държавните институции.
Екипа от ученици от 11 клас, специалност "Икономика и мениджмънт" от ПГСУАУ "Атанас Буров", гр.Силистра, обединени в Учебна компания "КайсиРай" се представи достойно и накара участниците във форума да преоткрият Силистра по нов начин. Предприемачите от УК "КайсиРай" обединиха традициите на хунзите и изобилието на Добруджа, създавайки иновативни кайсиеви продукти.
Идеята за продукти от кайсия идва от племе наречено Хунзи- здрави, жизнени, дълголетни. Богатството в племето хунзи се измерва с количество дървета от кайсии. Този, който има повече дървета се счита за богат, защото кайсия е специална здравословна храна. Ракът, инфарктът, хипертонията, дори подаграта са непознати за тях. Тяхната тайна за да бъдат толкова силни и здрави на възраст от 100, че дори и от 120 години, е че те консумират изключително много сушени кайсии и кайсиеви ядки. предприемачите от УК "КайсиРай" обединихме традициите на хунзите и изобилието на Добруджа, създавайки иновативни кайсиеви продукти. Техните продукти са ядково мляко и десертни крекери от кайсиеви ядки, предназначен за всички, които са готови да бъдат здрави чрез полезност, вкус и качество.
Презентирайки иновативните си продукти, УК "КайсиРай" получиха адмирации от участиници и гостите на форума.

Facebook коментари