Събота, 27 Ноември 2021 г.

Окръжната прокуратура в Силистра протестира присъдата на учителя по музика от Дулово, блудствал с шест деца

Окръжната прокуратура в Силистра е внесла в Апелативния съд във Варна протест срещу присъдата на Силистренския окръжен съд, с която на учителя по музика от Дулово Илиян Василев е било наложено наказание от 6 години лишаване от свобода и глоба от 2000 лева.55-годишният старши възпитател в училище "Христо Ботев" в Дулово беше признат за виновен от Силистренския окръжен съд за блудства с шест малолетни ученички на възраст между 11 и 12 години, на които давал частни уроци по музика в дома си, и за разпространение на порнографски материали в интернет.

В протеста си обвинението иска налагането на наказание 10 години лишаване от свобода за Василев и припомня, че законодателят е предвидил наказание от 5 до 20 години лишаване от свобода за блудство с две или повече малолетни лица.

До шестгодишната ефективна присъда се стигна, след като подсъдимият обжалва наложената му присъда от 8 години лишаване от свобода при строг режим от Силистренския окръжен съд пред Апелативния съд във Варна. Делото е било върнато за ново разглеждане в Силистренския окръжен съд. При повторното разглеждане друг състав на съда наложил наказание от 6 години лишаване от свобода.

Освен протеста на Окръжната прокуратура в Силистра, защитата на подсъдимия учител е внесла в Апелативния съд във Варна жалба и срещу 6-годишната присъда.

Предстои насрочване на делото в Апелативния съд във Варна.

Facebook коментари