Сряда, 29 Май 2024 г.

"Фестивал на рибата" се проведе в Силистра под егидата на евродепутатите от ГЕРБ

"Фестивал на рибата" се проведе в Силистра, под егидата на българските евродепутати от ГЕРБ. Гост на проявата бе евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев. Според него, идеята за подобна проява е възникнала спонтанно и нейната цел е да се превърне в традиционна, провеждаща се всяка година. От 7 часа сутринта, около 30 риболовци премериха сили в различни категории. Ето и победителите: За най-голям улов – първо място Красимир Червенков, втори е Йордан Неделчев а трети Ненко Георгиев. Най-голяма риба хвана Борислав Димов – 1,200 кг. шаран. Най-възрастният рибар бе Велико Петков. Имаже и жена – риболовец – Янка Георгиева. Всичките призьори бяха наградени от Владимир Уручев с рибарски принадлежности и грамоти.
Всички присъстващи опитаха от вкусната рибена чорба подготвена от домакините. Припомняме, че "Фестивал на рибата" се проведе в съботния и неделния ден в 7 крайдунавски градове.
По-късно през деня, бе обсъдена и Дунавската стратегия. Област Силистра, участва с пет проекта в нея, това каза заместник областният управител Денка Михайлова. Това са мостът Силистра – Кълъраш, подобряване на пристанищната инфраструктура, разработване на културно-релегиозен атлас за развитието на туризма, създаване на поливно и екологично чисто земеделие и възстановяване на влажните зони по поречието на река Дунав в силистренско с цел възстановяване на занаятите.
В обсъждането на стратегията се включиха заместник министъра на МОСВ / Министерство на околната среда и водите/ Ивелина Василева, Белин Моллов – съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, народният представител от Силистра Стефан Господинов, областният управител д-р Владимир Янков и неговите заместници.

Facebook коментари