Сряда, 30 Септември 2020 г.

Областната организация на БЧК – Силистра отбеляза 8 май

Силистренските доброволци отбелязаха своя празник. На 8 май – Международния ден на Червеният кръст и Червеният полумесец беше посветено проведеното тържествено заседание на Областния съвет на БЧК, проведено в р-т Силистра от 13.30 ч. на 4 май, на което присъстваха тридесет доброволци на организацията.
Наградените отличници на БЧК получиха грамота , значка "Отличник на БЧК" и предметни награди Председателят на организацията д-р Юлиян Найденов, Директорът на Секретариата г-жа Маргарита Касабова, г-жа Ванушка Керчева – председател на Контролната комисия и г-н Ивайло Лазаров – член на Областното ръководство и доброволец от общинската организация в Силистра. "Млад отличник на БЧК" за изминалата година стана Симеон Димитров – дългогодишен доброволец на БМЧК и бивш Областен координатор на силистренските млади доброволци.
Спазена беше и наложената от няколко години традиция по изпращане на активни членове на БМЧК, завършващи средното си образование. Тази година Благодарствен адрес, препоръка и предметна награда заслужено получи Боян Валериев Стоянов от Силистра.

По-рано през деня се проведе и Областното състезание на УЕПП – Ученическите екипи по Първа помощ. В състезанието участваха отборите на ОУ "Иван Вазов" – Силистра, СУ "Христо Ботев" – Тутракан и екип от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Сокол, общ. Главиница. Участниците решава различни казуси, решаваха тест по първа помощ и основни знания за червенокръсткото движение.
След оспорвана борба отборът на учениците от с. Сокол стана първи. Отборите на Тутракан и Силистра заеха, съответно второ и трето място. Всички участници получиха Грамоти и персонални награди за положения труд и показаните знания и умения по Първа помощ.
Следва упорита и сериозна подготовка за предстоящото Национално състезание от 2 до 4 юни в НУЛЦ на БЧК в с. Лозен.


Юлиян Рачев

Facebook коментари