Сряда, 10 Август 2022 г.

ПЗГ"ДОБРУДЖА" с купа от IX Панорама на професионалното образование

На 20,21 и 22 април 2017г. в гр.Пловдив се проведе деветото издание на Националната панорама на професионалното образование. В рамките на три дни ученици от професионалните гимназии в цялата страна участваха в заключителните етапи на националните състезания по професиите.
Отборът на ПЗГ "Добруджа" за пореден път спечели заслужени адмирации и завоюва челно място в състезанието по "Озеленяване и цветарство". Учениците Тошко Димитров от 11 клас, Петър Радославов и Любослав Пенев от 10 клас се завърна с купа и медали за II-ро отборно място за цялостната си екипна работа. Момчетата се представиха отлично, имайки предвид, че те бяха единственият отбор изцяло от момчета от общо дванадесет отбора. Те аранжираха кошница и изработиха бутиков букет за бал, букет - микс и бижу от цветя. Състезателите показаха оригиналност при избора на цветя, декорацията и стила и при подбора на формите на самите букети.
На първо място се класира отборът на ПГСАГ "Кольо Фичето"- гр.Бургас, а на трето – ПГТС "Арх. Йордан Миланов"-гр.Пловдив. Нашите участници трябваше да се преборят със състезатели, които изучават тази специалност и целогодишно се занимават с озеленяване и цветарство.

Facebook коментари