Сряда, 30 Септември 2020 г.

Всяка втора декларация за облагане на доходите в Силистренско по интернет

Два работни дни остават за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2016 г. Тази година срокът изтича на 2 май, тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП. Срокът за довнасяне на данъка по декларациите също изтича на 2 май.
Почти всеки втори силистренец е подал годишната си подоходна декларация по електронен път. Това сочат данните за приетите до 27 април формуляри в силистренския офис на Националната агенция за приходите.
Общият брой на подадените от физически лица годишни данъчни декларации към момента е 6999. 2759 силистренци са посетили лично офиса, за да декларират доходите си от миналата година, а чрез "Български пощи" АД и лицензиран пощенски оператор са получени общо 846 бр. ГДД.
3300 бр. (47,15%) от декларациите на физическите лица са приети чрез електронната страница на Агенцията. Повече от половината от електронно подадените декларации (1788 бр. - 54,2%) са подписани с персонален идентификационен код (ПИК), а останалите 1512 (45,8%) - с електронен подпис.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Facebook коментари