Събота, 04 Юли 2020 г.

Д-р Янков бистри и днес с актьори и синдакалисти батака в театъра

Областният управител д-р Владимир Янков разговаря днес (09.09.2010 г.) с актьорите – ядро на синдикалната организация в театъра, информираха от областната управа. Te настояха Областният управител, като представител на Държавата, да бъде гарант за спазване на Кодекса на труда и да се даде възможност на синдикатите да участват в процеса на преструктуриране на силистренския театър.
Д-р Янков бе уведомен, за нарастващо напрежение сред актьорската гилдия. По думите на синдикалистите, то се дължало на факта, че в противоречие на българското законодателство, в.и.д. директор на театъра Борислав Ненков еднолично е предприел масови съкращения и е наложил редица еднолични управленски решения за нови назначения, без да предложи своевременна и логична обосновка за тези си действия.
Актьорите изразиха протеста си и срещу методите за разделяне на двата театъра – на драматичен и куклен и липсата на диалог между синдикати и ръководство. Те настояха и за спешна проверка от министерството на културата.
Областният управител увери представителите на синдикалната организация, че "Законът ще бъде спазен във всичките му точки". "Ще настоявам да бъде спазен Кодексът на труда", категоричен бе д-р Янков. За това ще способства и предстоящата му среща с в.и.д. директори на Кукления и на Драматичния театър в Силистра.

Facebook коментари