Събота, 04 Април 2020 г.

Езикова гимназия ,,Пейо Яворов" отваря врати към света пред своите възпитаници

Езикова гимназия ,,Пейо Яворов‘‘ предоставя изключителни и перспективни възможности пред своите възпитаници за бъдещото им развитие и добрия старт на прага на живота. Една такава възможност е придобиването на престижната и така желана немска езикова диплома– DSD II на ниво В2/С1, заслужено достигната от единадесет зрелостници след успешно положен изпит за сертифициране на езика на Гьоте.
Съвместните усилия, положени след петгодишен усърден труд от страна както на учители, така и на ученици, не останаха напразни и се увенчаха с успех. Дипломата е изключително ценна и поради факта, че дава възможност за продължаване на обучението в немскоговорящи страни.
DSD –дипломата ще бъде връчена през месец май лично от г-н Константин Пригниц– координатор на DSD-обучението за Североизточна България.
Резултатите на две от възпитаничките– Маргарита Вълчева и Жулиде Черкез, са откроени и удостоени по предложение на председателя на изпитната комисия г-н Пригниц за кандидатстватване за DAAD стипендия, която би им осигурила тригодишно обучение в избран от тях немски университет. Селектирането за тази стипендия по правило протича в два кръга. До втори кръг е допусната Жулиде Черкез и искрено ? желаем успех.
Езикова гимназия ,,Пейо Яворов" се гордее с многобройните достигнати върхове и забележителни постижения на своите ученици. Поздравления за пожънатите успехи и нови поводи за гордост, прибавени към славната история на обичната гимназия.

Facebook коментари