Събота, 20 Юли 2024 г.

Строят нова сграда за Спешното отделение в силистренската болница

В Силистра започна подготовката за изграждане на нова сграда за отделението за спешна помощ в местната областна болница. Строителството и ремонтните дейности се очаква да бъдат финансирани по ОП "Региони в растеж" по проект за развитие и осъвременяване на спешната помощ в цялата страна, в това число е предвидено купуването на нови санитарни автомобили и апаратура.
От ръководството на болницата не скриха, че нуждата от подобряване на базата за спешна помощ е крайно наложителна: "Настоящата база, в която в момента е разположено отделението, не отговаря на никакви изисквания и е в много лошо състояние. Шоковата ни зала е много малка, така че се нуждаем изключително много от подобряване на условията за работа", каза за "Силистренска трибуна" д-р Даниела Костадинова - изпълнителен директор на МБАЛ - Силистра.
В Силистра поради липса на материална база и подходяща за преструктуриране сграда е взето решение за построяване на нова на мястото старите бараки, която се намират непосредствено до "Спешно отделение". "Условието на министерството беше ние сами да се справим със събарянето на бараката и с изчистването на строителните отпадъци. Това е дейност, която е изключително скъпа и затова потърсихме помощ от кмета на Силистра д-р Найденов и от областния координатор на ПП ГЕРБ Тодор Тодоров. Те бяха така добри и отзивчиви да ни съдействат и днес след предварителна подготовка започна това събаряне. То ще се извърши като акт на дарение към нашата болница от фирма "Медведев", както и от общинска фирма "Синева", за което сме им изключително благодарни.
Това е едно дело, което е от голямо значение за цялата област. Очакваме че ще се изгради една сграда отговаряща на всички медицински стандарти, разполагаща със съвременна апаратура и добри условия за работа на персонала. Сумата, която би ни струвала цялата тази операция, за нас е абсолютно непосилна", каза още д-р Костадинова. Очаква се изграждането на новата сграда на Отделението за спешна помощ да започне през следващата година.

Facebook коментари