Четвъртък, 02 Февруари 2023 г.

Успехите идват с труд и постоянство

В петък на 3 септември СК "Багаин" даде пресконференция във връзка с класирането на Златко Цветков на Световните игри на бойните изкуства в Пекин и началото на новата учебно- спортна година. На нея присъстваха Неделчо Цветков - президент на клуба, Петър Цветков – директор на общинското спортно училище, Стефан Стефанов – треньор по джудо и Златко Цветков. Завърнал се със сребърен медал от Combat Games Beijing 2010, проведени в Китай. Където той достигна до финала в категория 62 кг в стила джу-джуцу. Като е играл контузен целия финален двубой и се върна от там с гипсиран крак и все още ползва патерици (виж снимката).
Неделчо Цветков запозна присъстващите с плановете и проблемите на спортния клуб през новата спортна година. Проблемите са станали почти хронични. Състоянието на материално-техническата база, а именно залата на стадион "Луи Айер" която е в трагично състояние. Липсата на вода в залата и натрупалите се задължения за такси битови отпадъци към общината. Добрите новини около клуба са успехите на неговите възпитаници и предстоящото откриване на две нови групи към клуба – по йога и кемпо, древното японско изкуство на меча.
Директор на общинското спортно училище Петър Цветков заяви, че общинското спортно училище започва учебната година с 199 възпитаника. Те ще тренират 6 вида спорт – стрелба с малокалибрено оръжие, борба, джудо, плуване, лека атлетика и футбол. Той разкри амбициите за откриване на паралелки по баскетбол и волейбол. В момента се изгражда фитнесзала в сградата на училището.
Всички присъстващи се обединиха около мнението за нуждата от изработване на стратегия за развитието на всички спортове в общината. Която да даде визията и приоритетите за развитието на спортовете и ще подпомогне клубовете които ще носят успехи и радост на силистренци.

Facebook коментари