Вторник, 30 Ноември 2021 г.

Интригата за разпределението на 4-те мандата в Силистренско остава

Данните от проучването са на "Кворум Силистра" и са получени сред 1005 души по метода на електронно гласуване на сайта "Кворум Силистра" периода между 14 и 21-и март. Изследването е независимо от външно финансиране. Данните показват моментното състояние и декларативните нагласи в област Силистра . Затова и не са прогноза за изборния резултат. Максималната грешка при 50%-овите дялове е ± 3%.
От тези които са заявили готовност да се явят на 26 март пред урните, според анкетното проучване на "Кворум Силистра", за ГЕРБ биха гласували 25 % , за ДПС – 23 %, за "БСП за България" - 18%, за Обединени патриоти – 15 %, за "Воля" на Марешки- 6 %, за "АБВ - Движение 21" – 5%, за "Реформаторски блок - Глас народен" и ДОСТ с по 2%, останалите участници в изборите ще съберат около 2 %, а "Не подкрепям никого" също са 2%.
Като разпределение в следващия парламент четирите мандата на 20-ти МИР ще се разпределят най-вероятно по следния начин:
ГЕРБ получава един мандат, ДПС също един мандат, БСП отново един мандат. Интригата се запазва за разпределението на четвъртия мандат. Проучването показва, че шанс за него имат Обединени патриоти, "Воля", "АБВ - Движение 21" и ДОСТ, като на последните две ще участват за неговото разпределение, ако формациите им успеят да прескочат 4 % бариера за влизане в парламента.
Проучването дава следните шансове да реализират четвъртия мандат на посочените по-горе партии и коалиции. Обединени патриоти – 50% вероятност да имат депутат от Силистра, "Воля"- 30 %, "АБВ - Движение 21" – 15 % и ДОСТ – 5%.

Facebook коментари