Петък, 01 Декември 2023 г.

Известен хирург направи дарения на две силистренски гимназии

Известният хирург проф. д-р Иван Гаврилов от София за пореден път направи дарение на силистренските училища ЕГ "Пейо Яворов" и ПМГ "Св. Климент Охридски", след като преди месеци удостои по подобен начин с внимание същите гимназии и още две в град Тутракан.

От негово име първото от двете дарения, сред което книги и изписана от зографката Пламена Ив. Лесидренска от Троян изящна икона на светите братя Кирил и Методий, бе връчено на Езиковата гимназия навръх празника й 22 март. За другата гимназия иконата е посветена на "Свети седмочисленици", сред които е и св. Климент – патронът на математиците в Силистра, а ритуалът по предоставянето й предстои.

Зам.-областният управител Светлана Великова поздрави учениците и училището с 32-годишна история, което повече от две десетилетия има своите символи – награда "Сова", в. "Елит" и сп. "Мечтание", както и химн по музика на Хайгашот Агасян.

Поздравление от името на община Силистра в присъствието на д-р Габриела Миткова - началник на РУО на МОН, поднесе и секретарят на община Силистра Ростислав Павлов, който от 9 години е начело на Училищното настоятелство. Председател на новоизградения Училищен съвет е Мария Чамурджиева.

Facebook коментари