Петък, 07 Август 2020 г.

270 полицаи и пожарникари ще пазят изборния процес в Силистренско

В ОДМВР-Силистра съобщават, че е създадена организация за произвеждането на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г. Утвърден е план за дейността на областната дирекция за гарантиране на сигурността, противодействието на престъпленията против политическите права на гражданите и опазването на обществения ред и охрана в периода на подготовката и произвеждането на вота.
Със заповед на директора старши комисар Кристиян Петров е сформиран оперативен щаб, който ще ръководи силите и средствата на областната дирекция и ще координира взаимодействието с всички институции, имащи отношение към изборния процес.
Около 270 служители на ОДМВР-Силистра, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" и РД "Гранична полиция" ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции на територията на областта.
Във всички изборни помещения са извършени охранителни проверки и е проконтролирана пожарната обезопасеност, за да се избегнат излишни рискове.
Предприети са мерки гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, също да могат да упражнят правото си на глас. Те могат да подадат искане за издаване на удостоверение за гласуване в сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Силистра, в РУ-Дулово и в РУ-Тутракан от 21 до 25 март 2017 г. от 08.30 ч. до 17 ч., а на 26 март – от 08.30 до 19.00 часа.
Сигнали на граждани за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР, се приемат на откритата денонощна линия в МВР на тел. 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg

Facebook коментари