Неделя, 15 Септември 2019 г.

Пълна драма в Драматичния театър на Силистра (видео)

От бунт във въстание прерасна импровизираната пресконференция на част от колектива на Драматичния театър, подкрепени от свои колеги от Кукления.
Както информирахме днес по-рано, представителите на медиите бяха натирени от общото събрание на театъра, по случай откриване на сезона. На събранието са били прочетени три списъка на театрални работници – оставащи в Драматичен театър, преминаващи в Кукления театър и списъка на 19 ненужни театрала. В драматични и емоционални изказвания протече срещата на актьорите с медиите. Всички присъствали изказаха своето възмущение от действията на Борислав Ненков. На същият бе поискана оставката, с мотива че е идеолога и екзекутора на театралното изкуство в градът ни.
Припомняме, че съгласно постановление 152 от 22 юли 2010 г на Министерство на културата, Драматично-куклен театър Сава Доброплодни се преобразува чрез разделяне в Куклен театър Силистра и Драматичен театър Силистра. Съгласно пък заповед на МК от 3 август тази година определената численост на драматичен театър Силистра остава 22 щатни бройки, като в заповедта не се конкретизира дали са актьорски щатовете. Така от обща численост на персонала в ДКТ "Сава Доброплодни" в началото на лятото -66 души, 19 ще бъдат съкратени, 25 прехвърлени в кукления театър и 22-ма в Драматичния театър.

Facebook коментари