Вторник, 18 Януари 2022 г.

Радослав Колев донесе злато от международен турнир по свободна борба

Двукратният републикански шампион по свободна борба за 2016 г. Радослав Колев доказа, че е непобедим и на международната арена. Той, заедно със съотборника си Мерт Беядин, и двамата възпитаници на Спортно училище "Дръстър" и СКБ "Добруджански юнак-96", се представиха достойно на ХVI Международен турнир по свободна борба за възраст момчета в памет на з.м.с Злати Динев Ройдев, провел се в гр. Гълъбово преди дни.
Въпреки че Радослав Колев за първа година се състезава в тази възраст много бързо противниците му разбраха, че трябва да се съобразяват с уменията му. По най-безапелационен начин борецът прегази молдовци, украинци, турци и наши български състезатели, и съвсем заслужено се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. При всяко негово стъпване на тепиха залата изригваше, посрещайки "вулкана" Радко Колев с аплодисменти и овации.
За съжаление другият представител на училището и клуба - Мерт Беядин, нямаше късмет в първата си среща и отпадна от надпреварата за медали.
Тази година на турнира взеха участие общо 186 борци от България, Турция, Македония, Украйна, Румъния, Молдова и Русия. Престижно състезание, на което, благодарение на един непобедим силистренец, се прослави името на града ни.
Все така, момчета, с жажда за победи и непоколебими в устрема си! Ръководствата на Спортно училище "Дръстър" и Спортния клуб по борба "Добруджански юнак-96" ви благодарят и ви желаят здраве и успехи!
Мирослав ВЪРБАНОВ

Facebook коментари